2018 rugsėjo 11

Sigitas Parulskis (Lietuva)

Sigitas Parulskis (g. 1965 m. Obeliuose) – poetas, dramaturgas, eseistas ir vertėjas. Vilniaus universitete studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą. Keleto poezijos knygų, kelių esė rinkinių ir šešių romanų autorius. Taip pat parašė keletą pjesių teatrui.
1991 m. buvo apdovanotas Zigmo Gėlės premija už geriausią metų debiutą. 1995 m. už poezijos knygą Mirusiųjų pelnė Jotvingių premiją. Autoriaus pjesė Iš gyvenimo vėlių 1996 m. pelnė Kristoforo apdovanojimą už geriausią teatro pjesės debiutą. S. Parulskio pirmasis romanas Trys sekundės dangaus tapo geriausia 2002 metų knyga ir pelnė Lietuvos rašytojų sąjungos premiją. 2004 m. apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija.
Autorius pelnė šiuos tarptautinius apdovanojimus: Der Stiftung Preussishe Seehandlung – 2009 m.; LCB (Berlin), Bank Austria Literaris – 2009 m., Kulturkontakt, Vienna; H. C. Artmann stipendium – 2010 m.
Į lietuvių kalbą išvertė D. Charmso, A. Čechovo, L. Andrejevo, J. Brodskio, O. Mandelštamo, V. Jerofejevo, D. Gorčiovo, A. Turgenevo, S. Shepardo ir kt. kūrinių.
S. Parulskio kūryba versta į latvių, suomių, italų, lenkų, čekų, prancūzų, vokiečių, graikų, švedų, norvegų, rusų, anglų ir kitas kalbas.
Gyvena Vilniuje.

 

MŪSŲ PARTNERIAI

 

Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos Respublikos kutūros ministerija
EU: Creative Europe
Versopolis
Dainava